Mit kell figyelembe venni a minőségi konyhabútorok tervezésénél?

 

Egy új konyhabútor hosszútávon kell szolgáljon, ezért kizárólag minőségi (alapanyag, precíz tervezés stb.) konyhabútorban érdemes gondolkodni. A konyha adottságait és a vágyakat ötvözve az alábbiakat érdemes átgondolni. A legtöbb konyhabútor jellemzően:

  • U alakú konyhabútor
  • L alakú konyhabútor
  • Konyhabútor szigettel
  • Blokk konyhabútorok
  • Elemes konyhabútorok

A konyhabútorok tervezésénél a következő szempontokat érdemes átgondolni. Az első legfontosabb tényező, hogy a méretek pontosan legyenek meghatározva, ellenkező esetben már az elején kellemetlen meglepetések érhetik az embert. Nem tudok olyanért felelősséget vállalni, amit nem én mértem le, ezért minden esetben egy ingyenes felméréssel kezdem a tervezést.

A másik fontos szempont, hogy egy konyhabútor sok funkciót el kell lásson, ezért a víz, a gáz, illetve az elektromos szerelvények, konnektorok és szagelszívó helyét is meg kell tervezni.

 

A harmadik, hogy tudjuk mit és hogyan akarunk tárolni a konyhában. Az alsó és felső konyhaszekrények mérete, elhelyezése, nyitása lényeges szempont. Gondoljon csak bele, hogy ezek az apróságok is milyen bosszantóak tudnak lenni. Pl. amikor egy konyhaszekrényajtó nem lett előre megtervezve, és nyitáskor beleütközik valamibe, rosszabb esetben nem tudjuk teljesen kinyitni.

Konyhapult; mosogató, mikró, kávéfőző

Jellezmően utólag jut az ember eszemébe, hogy milyen jó lenne, ha még elférne néhány fontos eszköz a konyhapulton. Érdemes a mikrónak, kávéfőzőnek, led szalagnak stb. megfelelő számú konnektorokat tervezni.  A mosogató, valamint a mosogatógép beköthetőségére is nagyon oda kell figyelni. Sajnos volt már olyan, amikor a megrendelő utólag akart mosogatógépet, ám nem gondolt a szifon és a bekötőcsövek helyére, így a konyhai palacktartónak már nem maradt elegendő hely.

Hangulatos klasszikus konyhabútorok

 
A klasszikus konyhabútorok kialakítása biztonságot, erőt és nyugalmat ad. A jól elhelyezett fényforrásokkal pedig még jobban fel lehet dobni. A klasszikus formák és színek kedvelőinek, különböző színű, időtálló, örök kedvenc típusokat is el tudok készíteni. A klasszikus konyhabútorral olyan egyedi és tökéletes konyhája lesz, amilyenre vágyik és amilyet elképzelt. 
Ne felejtsük! A klasszikus bútorok soha nem mennek ki a divatból!
 

A klasszikus konyhabútor fatípusai

Azoknak, akik a hagyományos értékrendet követik, és akiknek a konyha meleg hangulatát a szépen mart frontok, dekoratív nyitott, polcos elemek, vitrinek jelentik.

A klasszikus konyhabútor tervezésénél többféle fa típus és erezet közül lehet választani. Ilyen anyagok a diófa, tölgyfa, bükkfa, kőrisfa, akác, juhar, cseresznye, erdei fenyő, lucfenyő, vörösfenyő. Mindegyik kiválóan alkalmas bármilyen egyedi- és klasszikus bútordarab elkészítéséhez.

Magas fényű akril konyhabútorok

Napjainkban egyre nagyobb divat akril konyhabútorok megrendelése. Az egyedi konyhabútorok között is egy külön kategóriát képvisel. Rendkívül látványos és futurisztikus hatást kelt egy ilyen felület alkalmazása a konyhabútorok készítése során. Díszítőelemként is igazán látványos egy magasfényú egyedi konyhabútor.

Akril konyhabútorok felületei

A konyhapultok felülete, konyhabútor ajtók, fiókok külső része ma már könnyedén ellátható egy plusz, tökéletesen illeszkedő réteggel. Ezek a műanyag rétegek egy speciálisan kialakított színezéssel készülnek a konyhabútort megrendelő igényei szerint. Magas fényhatásuk miatt az ilyen konyhabútorok a modern konyha ékességei.

Felújítható bútorlapok

Azok a konyhabútorok, konyhabútor ajtók és más felületek, amelyek akril bútorlappal lettek bevonva, garantáltan a legnagyobb, legfényesebb összhatást keltik. Ezek a ragyogó, csillogó felületek polírozhatók, tehát utólag is bármikor újra tükörfényes állapotba hozhatók.

Kopásálló akril felületek

Amennyiben folyamatosan nagy igénybevételnek van kitéve a konyhapult felülete, úgy lehetőség van arra, hogy ezeket a felületeket, plusz kopásálló réteggel lássunk el. Így nem csak extra kinézete lesz a konyhabútornak, hanem munkafelületként is megállja a helyét.

Modern konyhabútorok

A modern konyhabútorok tökéletes esztétikai kiegészítői lehetnek minden otthonnak. Stílusos, elegáns, letisztult vonalvezetésű, minimalista dizájn. Egyedi méretben, exkluzív, fogantyú nélküli vasalatokkal diszítem álmai konyhabútorát. Olyan egyedi, modern konyhabútora lesz, mely tökéletesen megfelel az Ön elvárásainak és igazodik az életmódjához, szokásaihoz, a ház adottságaihoz. Itt igazi élmény lesz a sütés-főzés.

           

Okos konyha

A programozható, modern konyhai gépek, eszközök más kialakítást, bekötést és megközelítést igényelnek. A konyhatervezés során alkalmazkodni kell ezekhez a szempontokhoz és a bútorkészítőknek is tartani kell a lépést ezekkel az elvárásokkal. Több modern és okos konyhabútort készítettem már, így – ha ilyet szeretne – nyugodtan keressen meg vagy nézze meg a referenciáimat.

Konyhabútorokkal kapcsolatban hétköznap bármikor hívhat:

+36 70 636 82 14

Hívás