Mitől függ a bútor ára?

Mennyibe kerül egy bútor elkészítése? Erre rövid választ nem lehet adni, mert több tényezőtől függ. Számos dologból tevődik össze, és ezek összessége határozza meg a végső árat. A beépített anyagok minősége és mennyisége nagy szerepet játszik, ám a helyszíni adottságok, állapotok is számítanak. Az adott bútor elkészítésének sürgőssége szintén befolyásolja a fizetendő összeg nagyságát. Az árat még befolyásolhatja a tervezés, gyártás bonyolultsága és időtartama is. Mégis a legfontosabb szempontok a bútor ár meghatározásához: az anyagok minősége, típusa, mennyisége, valamint a felhasznált, beépített alkatrészek és egyéb kiegészítők.

Helyszíni felmérés

A legelső lépés a megvalósítás útján. Ilyenkor a tervezett bútor helyét kell milliméterre pontosan felmérni. A tervezett bútornál bele kell számolni a tárolandó eszközök, gépek, ruhák stb. helyét. Akármilyen bútorról van szó, jellemzően hosszútávon kalkulálunk vele, ezért alaposan át kell gondolni és beszélni a bútor kinézetét és funkcióit. A megrendelőimmel közösen átbeszéljük a lehetőségeket, anyag- és kiegészítő árakat, egyedi ötleteket.

Mindig viszek magammal katalógusokat, így ki tudjuk választani, hogy melyik szín-, minta-, anyag lenne a legmegfelelőbb.

Beépített bútoranyagok, alkatrészek, kiegészítők árai

Nagyon ritka, de ha a tervezéskor kimaradt valami, vagy eszébe jut a megrendelőnek, hogy még ezt vagy azt is szeretné viszont látni a megrendelt bútordarabban, akkor – észszerű keretek között – még tudunk módosítani és bővíteni vagy további funkciók kialakítani. Erről azonban mindenképp egyeztetünk kell, mert egy méretre vágott bútordarab vagy összeszerelt elem esetén már nem lehetséges a változtatás!

Bútorkészítés és gyártás

A bútorgyártás a felmérés során leegyeztetett igények és kiválasztott anyagok szerint zajlik. Bútortípustól függően 3-6 hét alatt elkészül a gyönyörű konyhabútor, a szekrénysor, az íróasztal vagy a gardróbszekrény.

Az elkészített bútor házhoz szállítása

A bútorszállítás rendkívül kényes, ugyanis a bútor nagyon könnyen megsérülhet a be / kipakolás vagy a szállítás során. A kisebb méretű bútorokat személyesen szoktam házhoz szállítani, a nagyméretű bútorok esetén (pl. konyhabútor, teljes fali szekrény) partnerrel dolgozom együtt. A bútor megfelelő pakolási és szállítási technikáját ismerni és alkalmazni kell, ezért kizárólag megbízható partnerrel dolgozom együtt. A házhoz szállító partnerem itt érhető el. Önnel megbeszélem a szállítás idejét, minden mást én intézek a szállító partnerrel. Ráadásul bizonyos értékhatár felett ingyenesen kiszállítjuk a megrendelt bútorokat.

A bútor beszerelése, összeszerelése a helyszínen

A bútorokat teljes mértékben előkészítem a műhelyemben, így a beszerelés napján már „csak” össze kell szerelni. A bútor méretétől és összetettségétől függően ez így is 1 napon belül megvan. Tehát reggel nekiállok, délután már tudja használni.
Vannak olyan bútorkészítők, akik külön díjat számolnak fel az összeszerelésért, de nálam minden egyes megrendelt bútordarab összeszerelése díjtalan!

Garancia

Az elkészített munkámra több értelemben is garantálom a minőséget. Minden általtam gyártott bútorra – a rendeltetésszerű használat mellett – az asztalos szakmában megszokott 1 éves garanciát adom.  Garanciális javításokkal kapcsolatban – megjegyzem – nem szoktak hívni.  A több évtizedes tapasztalat, és a több ezer elkészített munka után is minden bútort maximális odafigyeléssel készítek el, így garantálom, hogy az általam készített bútorok hosszú-hosszú évekig fogják a lakását, házát dísziteni.

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot és/vagy jobban megismerni, akkor olvassa el a rólam oldalt.

Hívjon fel és egyeztessünk időpontot egy ingyenes felmérésre:

+36 70 636 82 14

Hívás