Az egyedibútor-készítés menete

Az első lépés a tervezés. A megrendelővel közösen átbeszéljük az elkészítendő bútor anyagát, stílusát, színét, kialakítását. A tervezés szempontjából lényeges a bútor elhelyezése, és az esetleges beépítése is. Amikor átbeszéltünk minden részletet, akkor elkezdem a bútor alapanyagainak beszerzését. 

A bútor kb.3- 6 hét alatt szokott elkészülni, attól függően, hogy milyen a bútor mérete, összetettsége és mennyi megrendelésem van.

Előzetes terv a bútorról

Mindenekelőtt a megrendelőnek érdemes végig gondolnia, hogy pontosan mit szeretne. Ha például egy konyhabútorról van szó, akkor tudni kell, hogy pontosan hol lesz a helye a mosogatónak, a tűzhelynek, a szekrényben miket akar tárolni stb. Továbbá jó, ha van elképzelés a színvilágról, a stílusról is. Ha ezekben bizonytalan, akkor örömmel segítek kiválasztani az Ön számára legjobb megoldásokat.

A konyhabútoros példánál maradva érdemes előre egyeztetni a gázszerelővel, villanyszerelővel, vagy a burkolóval. Amennyiben a régi bútor helyére kerül az új, abban az esetben számolni kell az elbontással, és a konyhaszekrény mögötti állapotokkal, az esetleges új kiállások kialakításával, az elektromos berendezések beépítésével vagy a régi csempék leszedésével és az újak felrakásával. Ha ez mind megvan, akkor már biztosan gördülékenyebben fog menni a munka.

A bútor-készítés előtti anyagválasztás

Egy szép, új bútor az otthon ékessége. Ehhez azonban figyelembe kell venni a környezetet is, a belső designt, a falak színeit, a padló burkolatát, anyagát, a díszítőelemeket hangulatát. Egységesen kell nézni mindent, hogy egyensúly alakuljon ki, és összhangban legyen a környezet a bútorral.

A megrendelővel minden esetben átbeszéljük, hogy az elképzelt fatípus, szín és minta mennyire illeszkedik bele az adott helyiség összképébe. A bútor-készítés során  jellemzően a következő fatípusokkal dolgozom: bükk, tölgy, cseresznye, fenyő.

Hol lehet minőségi faanyagot beszerezni?

Ha nem szeretne a faanyag beszerzésével bajlódni, akkor ezt nyugodtan bízza rám. Az évek alatt kialakult, hogy melyik lapszabászattal érdemes együtt dolgoznom, hogy garantáltan minőségi bútort tudjak készíteni. A fa kiválasztásánál azonban nem csak a minőség fontos, hanem annak megmunkálhatósága, vastagsága, terhelhetősége, tartóssága és számos más olyan szempont, amit asztalosként figyelembe kell vegyek. 

Egyedibútorokkal kapcsolatban hétköznap bármikor hívhat:

+36 70 636 82 14

Hívás