Konyhabútor készítés

Tervezze meg a konyhabútor készítés menetét

A konyhabútor készítés menete

A konyhabútor készítés első lépése a tervezés. Ekkor az ügyféllel közösen meghatározzuk az elkészítendő konyhabútor anyagát, stílusát, színét, kialakítását. A tervezés szempontjából lényeges a konyhabútor elhelyezése, és a beépítésének körülményei is. A terv egyeztetése, elfogadása és a konyhabútor megrendelése esetén megkezdjük a gyártást. A konyhabútor elkészítésének időtartama kb. 15-20 munkanap szokott lenne. Ez az időtartam valamennyit változhat az egyéni igénytől és aktuális leterheltségünktől függően. A gyártási folyamat után elvégezzük a konyhabútor beszerelését. Sor kerül a konyhapult, munkalapok, ajtófrontok, szerelvények, vízvető, fiókok, világító LED-ek beépítésére is.

Előzetes terv a konyháról

Mindenekelőtt a legfontosabb, ha a megrendelő végiggondolja, hogy mit hová szeretne elhelyezni a konyhában. Hová kerül majd a hűtőszekrény. Hol lesz a pontos helye a mosogatónak, valamint a tűzhelynek. Lesz-e mosogatógép, és ha igen akkor az hová kerüljön. Amennyiben szagelszívó berendezés is üzemelni fog, annak mi legyen a végső elhelyezkedése. Ha ezek megvannak, és akár egy kézzel rajzolt papíron eligazodik rajtuk a konyhabútor készítő mesterember, nagy segítséget tud nyújtani a végső bútor kialakításban. Továbbá az is előny lehet, ha már az egész konyhabútor megrendelés előtt le van egyeztetve egy-egy villanyszerelő, gázszerelő, burkoló. Amennyiben a régi konyhabútor helyére kerül az új, abban az esetben számolni kell az elbontással, és a konyhaszekrény mögötti állapotokkal is. A régi elhasznált csempék leszedésével, az esetleges új kiállások kialakításával, az elektromos berendezések beépítésével. Ha ez mind megvan nem érhet senkit meglepetés, és gördülékenyen mehetnek a dolgok.

A konyhabútor készítés előtti anyagválasztás

Egy szép, új konyha ékessége a konyhabútor. Ehhez azonban figyelembe kell venni a környezetet is, a belső designt, a falak színeit, a padló burkolatát, anyagát, a díszítőelemeket hangulatát. Egységesen kell nézni mindent, hogy egyensúly alakuljon ki, és összhangban legyen a környezet a konyhabútorral. Minőségi konyhabútoraink a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek a megrendelő igényei szerint, előzetes megbeszélés alapján. A konyhabútor készítés során felhasznált faanyagok általában: bükk, tölgy, cseresznye, fenyő.

Hol tudok minőségi faanyagot beszerezni?

Sokszor a megrendelő kívánja kiválasztani készülő konyhabútorának anyagát. Természetesen ilyenkor is állunk rendelkezésre, és szívesen elkísérjük a faárudába. Azért egy szakember jelenléte mindig fontos, hiszen a konyhabútor tervezése során szintén az egyik legfontosabb szempont a méretre szabás. Ugyanakkor az anyagok megmunkálhatósága, vastagsága változó lehet, így hát érdemes megfogadni a tanácsokat. Az anyag megválasztásánál fontos lehet még az igénybevétel is.

Tüzép

Honlap | SEO | ADS
Call Now ButtonHívás